Herkese merhaba 🙋 Bugün eylül e yemeklerin yanında yiyebilmesi için ekmek yaptım. Aslında öğlen yaptım ama su an anca yazabiliyorum tarifi. Yemekleri genelde birlikte yediğimiz için bizim ekmek yediğimizi görüyor ve genelde o da istiyor. Bende sever mi beğenir mi bilemedim ama deneme amaçlı minik ekmekler yaptım kızıma bugün.
Malzemeler:
2 buçuk su bardağı tam buğday unu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 buçuk yemek kaşığı yogurt
1 tatlı kaşığı kuru maya
1/4 su bardağı su
Isteğe bağlı tuz
Önce mayayi suda eritiyoruz sonra tüm malzemeleri karıştırıp bir güzel yoğuruyoruz. Hamuru bir saat dinlenmeye bırakıyoruz. Sonrasında tepsiye yağlı kagit serip avuç içi büyüklüğünde parçalar koparıp şekil veriyoruz. 150 derecede ortalama 35 dakika kadar pisiriyoruz. Işte bu kadar. Tadı şu an fırında satılan tam buğday unlu ekmekle aynı. Sadece ben tuzsuz yaptığım icin biraz fark oldu. Bebekler için bu tarife biraz kaya tuzu katabilirsiniz. Çünkü eylül kızdan bildiğim kadarıyla tadı tuzu olmayan şeyi de pek yemiyorlar 😊 afiyet olsun miniginize 💛
Malzemeler:
2 buçuk su bardağı tam buğday unu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 buçuk yemek kaşığı yogurt
1 tatlı kaşığı kuru maya
1/4 su bardağı su
Isteğe bağlı tuz
Önce mayayi suda eritiyoruz sonra tüm malzemeleri karıştırıp bir güzel yoğuruyoruz. Hamuru bir saat dinlenmeye bırakıyoruz. Sonrasında tepsiye yağlı kagit serip avuç içi büyüklüğünde parçalar koparıp şekil veriyoruz. 150 derecede ortalama 35 dakika kadar pisiriyoruz. Işte bu kadar. Tadı şu an fırında satılan tam buğday unlu ekmekle aynı. Sadece ben tuzsuz yaptığım icin biraz fark oldu. Bebekler için bu tarife biraz kaya tuzu katabilirsiniz. Çünkü eylül kızdan bildiğim kadarıyla tadı tuzu olmayan şeyi de pek yemiyorlar 😊 afiyet olsun miniginize 💛
Yorumlar
Yorum Gönder